Sunday, March 18, 2007

Arkadya Ankara Sitesine dair ...

Bizce iyi bir sitede yaşam önemlidir.Hem de çok önemli olduğu pekçok kişinin isteği olmasından da anlaşılabilinir.Apartman yoğun yaşamlar gecekonduların ardından yaygınlaşmış ancak yanlış ve estetik yoksunu yerleşimler yüzünden sorunlarda mantar gibi artmıştır.Bir söz gibi "sosyal konutun sosyal felakete "dönmemesi için ciddi bir işletme gerekir. Arkadya Ankara Sitesi sadece inşaata dair iddiası dışında ,güvenli ve kaliteli bir işletme sunumuyla yaşama dairde güzellikler sunma iddiası taşır.

Civil Engineering kelime anlamıyla Uygarlık Mühendisliği olup dilimizde inşaat mühendisliği olarak kullanılmaktadır.Beton, demir,kalıp,kırmataş,cam,kapı vd. değil akıllı bina dediğimiz bilişimin tüm ögelerini içeren,çevreye uyumlu ,ısı ,ses su yalıtımı en üst seviyede ve görüntü bütünlüğü sağlayan estetik kaygısı taşıyan yapıların yapımı ve işletilmesi hedeflenmektedir.
50 hane üzeri Konut İnşaatı süreleri genelde dünyada 3-4 ülkemizde 6-7 yıl arasında tamamlanmaktadır.Bu süre planlamadan başlayıp ,yer seçimi,zemin etüdü,harita, projelendirme ,inşaat,mekanik ve elektrik imalatlarını kapsamaktadır.1 yıllık inşaat garanti süresini de içine alan 5 yıllık bir anahtar teslimi zamanı arkadya ankara sitesinin hedeflerindendir.sadece teslimle bitmeyen işletmeyi de içeren bir sistem düşünülmektedir.

Arkadya sitesi karayolları çalışanlarının kurduğu ve üye olduğumuz Kardat-Datça ve Kargen İncek'in birleşimi ancak daha kısa sürede,çok daha kaliteli ve şeffaf bir yönetimle yapılanı olma iddiasındadır.
Arkadya sitesi fikri inş.müh.Barış Emek Ergin'in kurucusu olduğu ve 5 yılda oturulan Arkadya -Çengelköy projesinin 2. etabıdır ve edinilen 3 kooperatif deneyiminin doğrularını içermektedir.
Mortagage yasasıyla eş zamanlı hayata geçecek bu projemiz için 2010da 30 hane(yaklaşık 150 m2 3 yada 4 oda ancak tek kat ve asma kat) 2012de kalan 30-40 hanenin anahtar teslimi edilecektir.
2008de ise sitenin,lokantası,çocuk eğlence merkezi,kitapçısı,serası,hobi bahçesi, ekolojik ürünlerinde satılacağı bakkalı açılacaktır.

Kaba İnşaat işleri prensipte Sargın İnşaat tarafından www.sargininsaat.com
Müşavirlik , İnce işler,Çevre düzeni ve Dekorasyon ise Masiftasarım tarafından www.masiftasarim.com yapılması düşünülmektedir.

No comments: